Åbningstider: Mandag - Fredag 08:00 - 16:00

Få et uforpligtende tilbud

Vi kontakter dig indenfor 24 timer

Er din el-tavle sikker og lovlig?

Det har siden 1. juli 2008 været lovpligtigt for alle danske boliger at være forsynet med fejlstrømsrelæ af typen HFI eller HPFI, i dag i fagsprog kaldet RCD. Det betyder i praksis, at hvis din installation er beskyttet med et FI-relæ, er den ikke længere lovlig og relæet skal derfor udskiftes.

RCD’en er vigtigt fordi det beskytter dig mod elektrisk stød ved bl.a. overgange på brugsgenstande og direkte kontakt med spændingsførende dele af installationen. Det er derfor meget vigtigt, at man jævnligt tester sit RCD, da metallet inde i relæet med tiden kan irre fast og ikke længere kan bryde ved en evt. fejlstrøm.

Hvis du skal købe eller sælge bolig, vil et defekt eller manglende HFI/HPFI medfører en K3 bemærkning på din tilstandsrapport.

Når den nuværende eltavle ikke længere kan leve op til behovet.

Der kan være flere grunde til at din eltavle har behov for en udskiftning, udover de sikkerhedsmæssige krav beskrevet ovenfor. Skal du f.eks. erhverve dig en elbil eller have en varmepumpe installeret, så er der stor sandsynlighed for, at din nuværende eltavle ikke længere kan imødekomme behovet.

En lade stander kræver oftest sin helt egen sikring for at kunne fungere, da den bruger stort set lige så meget strøm, som et komfur ved fuld belastning. Udover belastningen, så kræver lade standere og varmepumper specielle typer RCD’er, som også kan reagere på de jævnstrømme, som disse typer udstyr producerer. Dette kan et standard HPFI i din eltavle ikke fange, og der kan derfor være behov for tilføjelse af dette også.

Træt af at skifte sikringer?
Ved at udskifte eltavlen vil det være muligt at fjerne de gamle gruppeafbrydere med smeltesikringer og erstatte dem med nye automatsikringer, som ikke kræver udskiftning af sikringen i tilfælde af en kortslutning eller overbelastning.

JJ El-Teknik ApS får færdigbygget vores eltavler af Bramtech ApS, som du kan læse om her. Dette betyder at du altid får den bedste kvalitets eltavle til meget fordelagtige priser.

Vi hjælper dig gerne med råd og vejledning, hvis du skal have udskiftet fejlstrømsafbryder og eltavle. Kontakt os derfor endelig hvis du har spørgsmål eller mangler hjælp.

Tag den første kontakt

Et tilbud fra JJ El-teknik ApS er altid 100 % uforpligtende.
Med fast base i Rødovre dækker vi hele København, Nordsjælland og øvrige Sjælland som autoriseret elektriker.

© Copyright 2020 - JJ El-teknik ApS - Slotsherrensvej 234 3. 2610 Rødovre